tiistai 11. joulukuuta 2012

Airi kokkaa osa 3: Munarulla!

Eilen taas kokkasin! Tällä kertaa oli ohjelmassa munarulla. Kuviakin koitin matkan varrella räpsiä parhaani mukaan, joten nytpä siis saatte taas lukea yhen hyvän reseptin kuvien kera. Ja tietenkin pääsette myös kokeilemaan sitä eikös juu?:) Resepti on otettu kehonrakennuksen Suomen mestarin Mika Nyyssölän blogista. (On muuten aivan törkeen hauska tyyppi, kannattaa mennä katteleen sen gymlog-videoita ja lueskelemaan sen juttuja!:D)

Mutta siis ainekset mitä tarttetaan, jotta munat saadaan pistettyä rullalle, on tässä (jauheliha ja sipuli eivät saapuneet kuvauspaikalle...ehheh joo unohin ne kuvasta hups):


  • 3 kpl kokonaisia kananmunia
  • 5 kpl munanvalkuaisia
  • 5dl rasvatonta maitoa
  • 200 grammaa 10% naudan paistijauhelihaa (mä oon sen verran onnekas että mulla oli hirven jauhelihaa:p )
  • 1 kuorittu sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 100 grammaa Philadelphia-tuorejuustoa, jossa on 5% rasvaa
  • 1 ruokalusikallinen Fiber husk jauhetta (toi on sellanen gluteeniton kuitujuttu, mikä antaa sitkoa tai silleen ku se turpoo kauheesti nesteessä. Löytyy isoista ruokakaupoista)
  • pari chiliä tai maun mukaan (habanero-kastike/chiliöljy/whatever sopii myös hyvin!)
1. Vatkaa hyvin sekaisin munat, valkuaiset, maito ja toi fiber huski. Sitten laita se seos pellille leivinpaperin päälle ja uuniin 200 asteeseen 25 minuutiksi. Ja kun se tulee ulos (=otat sen, ei tule edelleenkään itse!) niin sen pitäis näyttää about tältä:


2. Sillä välin kun toi hommeli on uunissa niin paistele jauheliha pannulla. Sitten kun se jauheliha on melkeen kypsää, lisää sen joukkoon pilkotut sipuli, paprika ja chilit/habanero-kastike/chiliöljy (habaneroo tai öljyy ei tartte kyl pilkkoo mut muut). Ja sitten kun se jauheliha on kokonaan kypsää, niin 100g eli puol purkkia sitä Philadelphia-tuorejuustoa.

3. Levittele jauheliha+sipuli+paprika+chili+philadelphia-seos sen munalevyn päälle. 
Kas näin!
 4. Ja sitten vaan rullaillaan! Menee tosi kivasti rullalle, kun pistät sen alkuun ja sen jälkeen vaan nostat leivinpaperin reunasta. Se rullautuu ihan niiku itestään.
Tässä nyt yritän näyttää mut vaikee ehkä tosta tajuu mut yritin kumminki!

5. Jos haluat, laita rullan päälle vähän kevytjuustoraastetta ja sitten vielä muutamaks minuutiks uuniin niin että se juusto sulaa.

6. Syö! :)
Hyvää!:) Mun rulla vaan vähä lässähti ku piti kuvaa se rullausvaihe :D Mut ei se onneks makuu haittaa toi ulkonäkö
Noniin ja sittenpä vaan testailemaan taas! Tää on kans aika helppo resepti ja ei kestä tosi kauaa tehä. Tosta tulee semi iso rulla ja mun kokoseen nälkään riittää about kolmeks kerraks. Toi on tosi vhh(=vähähiilihydraattinen) ruoka, joten suosittelen sen kaveriks jotain riisiä tai pastaa tai sellasta. Koska niitä hiilareitahan ei tarvii pelätä!! :)


PS. Ostin eilen kans tosi kivan uuden neuleen kympillä! Mietin kauheen kauan et ostanko ku kiristää haban kohalta aika paljon (mul ei ees oikeesti oo mikää jättihaba mun mielestä eli selkee suunnitteluvirhe!:D) ja sit päädyin ostaa kokoo isomman eka. Mut sit kävin illemmal viel vaihtaa siihen pienempää ku se oli nii kauheen iso muuten se isompi ja toi pienempi on muuten perfekto :D Mitäs te tykkäätte?:)

2 kommenttia:

  1. Munarulla ( :D ) näyttää hyvältä, pitää koklata! Toi paita on söpö. :3 Mä olisin ihan mielissäni jos paita kiristäis haban kohdalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hieman härskiihän toi munien rullailu on mut.. :D Kiitti! :)

      Poista