perjantai 28. joulukuuta 2012

En aio karistaa joulukiloja

Ihana arki on taas täällä!:) Paitsi ei koulua tietenkään onneks mutta treenit ja muut rutiinit alkaa löytyä taas. Enää ei oo ees niin pullamainen olo kun oon palannu taas normaaleihin ruokiin ja ruokarytmiin. :) Mutta tää ei tarkota, että olisin karistanu ne kuuluisat "joulukilot", vaan nestepöhö on vaan menny pois. Joulukilot on ihan huijausta, ei sellasia oikeesti oo.

Joten nyt onkin pakko avautua! Jokanen lehti ja blogi ja kaikki on taas pullollaan niitä "näin karistat joulukilot!" -juttuja. Mutta ihan oikeesti ihmiset, mitään joulukiloja ei ole olemassakaan! Mua kummastuttaa ja ärsyttää se, että joulun jälkeen on aina ihan pakko alottaa joku jumalaton dieetti, koska jouluna tuli lihottua ainakin se 5kg! Jos oot lihonu 5kg niin okei, mutta ei se todellakaan joulusta johdu. En usko, että kukaan on ylipainoinen siksi, että viettää kerran vuodessa joulua. Joulu kuitenkin kestää sen 2-3 päivää yleensä ja siinä ajassa ei kyllä kukaan ehi lihoa. On totta, että joulun jälkeen pari päivää sä saatat olla pari kiloa painavampi, mutta se tasaantuu! Kun palaa normaaleihin ruokailutapoihinsa niin siinä ei todellakaan mene kuin muutama päivä ja olo ja painokin on taas ihan normaali.

Joulun jälkeinen nestepöhö onkin sitten asia erikseen. Sellanen tosi paljon syöminen tottakai kerää nestettä kehoon ja vielä kun on monia suolasia ruokia niin nekin tekee osansa. Mutta se nestepöhö ja turvonnut olo ei oo sama asia kuin lihominen. Tiiän kyllä, että sellanen muumimammaolo ei oo kiva. Siitä voi onneks kuitenkin päästä helposti eroon! :) Ja se ei oo vaikeeta todellakaan. Riittää, että sä:
  1. Et syö enää niinkuin jouluna, vaan palaat siihen normaaliin syömiseen, miten söit ennen joulua.
  2. Juot paaaaljon vettä.
  3. Harrastat liikuntaa.
  4. Syöt säännöllisesti 3-4h välein.
Noi oikeesti riittää, mä lupaan. Mä en oo todellakaan dieetannu enkä aio dieetata enkä silti oo yhtään sen pulleempi kun ennen jouluakaan. Ja joo, mä kyllä söin jouluna vähintäänkin tarpeeks! :D

Pointtina oli siis nyt vaan se, että älkää stressatko siitä, jos jouluna tuli syötyä liikaa! Oottakaa rauhassa hetki ja kyllä se olo tasaantuu pian! :)

Ja loppuun vielä, että treenit kulkee! :) Ehkä siks, että jouluna tuli ladattua akkuja ja tankattua energiavarastoja oikeen kunnolla. Oon muutenkin vähän levoton koko ajan ja ihan nolo kun höpöttelen ja säädän omiani, mutta ei kai se haittaa. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti