torstai 6. kesäkuuta 2013

Airi kokkaa osa 8: marjaisa proteiinisorbetti!

Mulla on uus lemppariherkku! Se synty ihan vahingossa eräänä kauniina päivänä, kun Riikka oli meillä ja tehtiin smoothieta. Smoothiesta tulikin vähän paksua ja se oli melkein kun sorbettia. Niimpä mä päätin jalostaa ideaa edelleen!

Nyt kun on viime päivinä ollut ihan hirmusen kuuma, niin on tosi kiva syödä jotain kylmää. Siksi tästä sorbetista onkin tullut mulle niin suuri rakkaus. :)

Ja tarvittavat ainekset tulee tässä (miks en ikinä voi onnistua näissä? taaaas jäi yks juttu puuttumaan... Kuka huomaa mikä?:D) :

Eli siis
- purkillinen rahkaa
- 1dl kaurahiutaleita
- 0,5dl kauraleseitä
- 2-3rkl raejuustoa
- reilusti eli oikeesti runsaasti ja paljon jäisiä marjoja (en siis käyttäny todellakaan noin paljoa mitä kuvassa, mutta noin puolet noista ehkäpä)
- noin 1dl maitoa (mitä vähemmän, sitä jäykempää tulee, mutta toisaalta on vaikeempi saada kaikki sekasin jos on liian vähän nestettä)
- steviaa tai muuta makeutusta oman maun mukaan

Sitten vaan kaikki blenderiin ja kunnolla sekasin. Kannattaa todellakin antaa sen surrata hetki, että kaurahiutaleet ja -leseet katoaa pienenpieniksi. Maitoa voi lisätä jos ei meinaa sekottua tai jos haluaa tehdä löysempää ja enemmän smoothien tapaista.

Valmis naminami! :)
Sitten vaan kulhoon ja heti nauttimaan ettei ehdi sulaa! Tai voihan sen vielä hetkeks laittaa pakkaseen jos haluaa vielä enemmän sorbettimaista. Ite en tietenkään malttanu :P Tosta mun määrästä tuli pari tollasta kulhollista, koska pitihän äitillekin tehä:) Eli jos yksin syö niin suosittelen ehkäpä puolittamaan ohjeen.

Huomennakin on vissiin tulossa taas tosi lämmin päivä, joten kokeilkaapa piristää itteänne tällä herkulla! :)

2 kommenttia:

  1. Jeejee! Mä just mietin mitä huomenna otan välipalaks: SE ON TÄMÄ! Pakastan ja sitte ku aamulla otan sen pakkasesta bägiin niin iltapäivällä se on mukavan sula ja valmis massuun =)

    VastaaPoista