perjantai 22. marraskuuta 2013

Airi kokkaa osa 11: Suolaiset terveelliset muffinit!

En muista enää mistä idea lähti, mutta jokin aika sitten mä innostuin suolaisista muffineista. Nyt olenkin kehitellyt jo parikin erilaista versiota ja aina ne vaan on yhtä hyviä! Nämä muffinit on siitä kivoja, että niihinhän voi oikeastaan laittaa ihan mitä vaan "mitä nyt kaapeista sattuu löytymään"-periaatteella ja aina tulee hyvää. Ja sitä paitsi koskaan ei kyllästy, kun joka kerta voi vähän soveltaa sen mukaan, mitä sieltä kaapeista milloinkin löytyy!

Vihreääkin vihreämpi lounas, mutta eiks vihreä oo terveellistä?:)
Eilen mä onnistuin mielestäni luomaan parhaimmat muffinit tähän mennessä. Nimittäin ihanat vihreät pinaatti-kana-valkosipuli-muffinit! Siksipä tämä ohje pitääkin nyt kirjoittaa ylös ja jakaa kaikille. :)

Ainekset tulee tässä:
  • 150g hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
  • n. 150g paistettua broilerin filettä (mielellään maustamaton mutta kaipa se maustettukin kävisi)
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 3rkl jotain siemeniä (mulla oli kurpitsansiemeniä, mutta kaikki käy ja esim. joku siemensekoitus voisi toimia myös tosi kivasti)
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1,25dl maitoa
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1,5dl ruisjauhoja
  • 0,5dl kauraleseitä
  • 2-3rkl oliiviöljyä (tai jokin muukin öljy käy tottakai)
  • mausteita oman maun mukaan (esim. valkosipulijauhe+mustapippuri+timjami oli hyvä yhdistelmä!)

  1. Sulata pakastepinaatti ja valuta siitä ylimääräiset vedet pois. Pilko kypsennetty broileri pieniksi paloiksi. Pilko myös valkosipulit pienenpieniksi paloiksi.
  2. Sekoita kuivat aineet eli ruisjauho, kaurahiutaleet, kauraleseet ja leivinjauhe. Jauhoiksi käy myös muut jauhot kuin juuri nämä, esim. vehnäjauhot tottakai. Mutta itse pyrin valkoista vehnää välttämään eikä sitä edes kaapista löydy. Jauhojen määrä kuitenkin olisi hyvä olla tuo yhteensä noin 3dl.
  3. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Tällä ohjeella muffineita tulee noin 6-8 vuokien koosta riippuen. Silikoniset vuoat on loistavia, niihin ei tartu mikään kiinni! Jos käytät kuitenkin muunlaisia niin suosittelen voitelemaan hieman.
  5. Sitten vain uuniin, 175 asteeseen ja noin 20-25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea!

Ja sen jälkeen nauttimaan! :) Esimerkiksi hyvän salaatin kanssa nämä on ihan loistavia! Kannattaa kuitenkin antaa hetki jäähtyä, suoraan uunista otettuina ovat yllättävän kuumia. Nimimerkillä tyttö, joka söi heti innoissaan kolme ja poltti suunsa. Hups!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvälle! :) Menee kokeiluun.

    t. sun terveelliseen pizza(pohja)an rakastunut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii tosi kiva kuulla! :) Oih, en olekaan tehnyt pizzaa sillä ohjeella pitkään aikaan! Nyt kyllä joku päivä täytyy tehdä :)

      Poista