sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Odense City

Wikipedia kertoo, että Odense on Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki ja että siellä on vajaa 200 000 asukasta. Odensessa on paljon opiskelijoita, koska siellä sijaitsee yksi Etelä-Tanskan yliopiston kampuksista. Yksi kaupungin ylpeyden aiheista on myös kirjailija H.C. Andersen, joka vietti nuoruusvuotensa Odensessa. Hänen museonsa ja synnyinkotinsa onkin Odensen tärkeitä nähtävyyksiä ja hänelle on myös omistettu puisto. Odensessa järjestetään H.C. Andersen -teemalla usein monenlaisia tapahtumia, kuten valokarnevaaleja ja joulumarkkinoita.

Tämän siis kertoo Wikipedia. Mutta mitähän mä itse osaisin kertoa tästä kaupungista, jossa tätä nykyä pyörin? Ainakin sen, että tykkään tästä kovasti! Harmittelin vähän sitä, että nyt on syksy ja likaista ja kaikkea niin kuvat ei ehkä ihan tee oikeutta tälle kaupungille. Mutta loppujen lopuksi nää on mun mielestä ihan tarpeeksi onnistuneita. :)

Tykkään Odensen yleisilmeestä; koristeellisista taloista hienoine parvekkeineen ja torneineen, värikkäistä taloista ja sellasista tosi "jykevän" näkösistä taloista.


Tykkään todella paljon myös Odensen keskustasta! Siellä on aina paljon ihmisiä, hulinaa ja vilinää. Sieltä löytyy ihania shoppailukatuja, joiden varrella on kaikki mitä voi toivoa: H&M, Vila, Only, Vero Moda, Monki, Intersport, The Body Shop ja mitähän vielä. Vaikka nämä kaikki peruskaupat on tietenkin iso plussa, niin ihan parasta on kuitenkin pienet putiikit, joita löytyy ainakin näääääin monta! Ja tietenkin söpöt pienet kavilat ja ravintolat.

No okei, huijasin.. Lauantaiaamuna oli näin tyhjää eli ei aina ookkaan hulinaa :)
 Tykkään myös sitten tietenkin siitä, että asun ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta, joten voin halutessani mennä sinne milloin vain pyörimään. Se on kuitenkin tällä hetkellä masentavaa touhua, koska yritän säästää joka asiassa ja mitään en halua ostaa. Joka puolella näyttäis olevan ihania kenkiä ja vaatteita alessa, mutta ei.. :( Huokaus.

Noi housut olis tehny musta niin tanskalaisen! Mutta taivaalta ei tippunu 250 kruunua, vaikka kuinka odottelin.
Tuoltakin olis parit kengät kyllä varmasti löytyny, mutta eiei.. :)

 Sitten on ne pikkuiset puodit, leipomot, lihakaupat, kalakaupat ynnä muut, joita on monessa paikassa. Niistäkin tykkään, vaikka en niissä ikinä vierailekkaan. Mutta kun ne näyttää kivoilta! :D

Tämä leipomo on ihan parin minuutin päässä mun kotoa. Oon koko syksyn suunnitellut, että jonain kauniina aamuna kävelen tonne ja ostan pari namnam tuoretta sämpylää ja nautiskelen. Jostain syystä kuitenkin löydän itteni joka aamu mikron edestä oottamasta että puuro kypsyy... Yhtenä aamuna tosin oottelin pelkkiä hiutaleita kun vesi unohtu. Voin kertoa, että niistä tuli mustia ja ne hais pahalle, älkää siis kokeilko. x)

 Sitten tykkään myös täkäläisestä pyöräilykulttuurista. Pyörille on omat kaistat autotien laidassa, mikä mun mielestä helpottaa pyörällä ajelua. Ja kaikilla on pyörä! Niitä on joka puolella. Paljon!


 Tykkään myös liikennevaloista, jotka kertoo miten kauan vielä pitää malttaa odottaa värin vaihtumista. Ja siitä, että liikennevaloissakin on H.C. Andersenin hahmo. (Paitsi että alla olevassa kuvassa sitten tietenkään just ei ole :D)


 Pakko myös mainita vielä kerran (oon tätä jo aikaisemminkin mainostanut muttamutta...), että tykkään Odensen puistoalueesta. Joki, jonka varrella on kivat lenkkipolut, eläintarha ja vähän metsääkin, tosi nättiä aluetta. Ja tämäkin ihan kodin vieressä!


 Ja sitten ihan ohi aiheen, mutta loppukevennyksethän on aina kivoja: tykkään kanelin makuisesta purkasta, jota löysin 7eleven-kaupasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti