keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kohti kisoja

Moi!

Joulukuun alusta saakka ollaan treenattu joka aamu kovaa. Välillä on tuntunut, että menee liiankin kovaa eikä pää meinaa pysyä perässä. Näin jälkikäteen ajatellen kaikki on kyllä ollut sen työn arvoista. Olen melko varma, että jaloista ja kädestä alkaa hiljalleen löytyä sitä kuuluisaa potkua, eikä matsit jää kiinni ainakaan siitä, etten jaksaisi juosta.
En oo oikeesti vihanen ja angstinen, mä vaan keskityn! :D / kuva: Badminton Europen Facebook-sivuilta
Maanantai- ja keskiviikkoaamuisin on ohjelmassa ollut treenin loppuun intervalleja juosten sekä kentällä jalkatyön muodossa. 40 sekuntia työtä, 20 sekuntia taukoa. Ensin se oli ihan jees, sarjoja oli vain 16 ja aina neljän jälkeen oli minuutin tauko. Joka viikko kuitenkin määriä lisättiin, kunnes viime viikolla tehtiin jo 32 sarjaa ja minuutin huili oli vasta joka kahdeksannen jälkeen. Aloin tosissani inhota ja pelätä lukuja 40 ja 20.

Tiistai- ja torstaiaamuisin puolestaan on tehty toisenlaisia intervalleja. Treeni on sisältänyt lähes kaksinpelin omaisia 1vs1-treenejä, joissa liikutaan kovaa, mutta kuitenkin pallo täytyy pyrkiä pitämään elossa. Intervallien pituudet ja määrät ovat vaihdelleet, mutta 40/20-systeemillä on näissäkin usein menty ja sarjoja on ollut noin 40.

Lisäksi on tehty paljon 2vs1-treenejä sekä pelattu otteluita ja vähän myös taktisia pelejä. Kaiken kaikkiaan tämä jakso on ollut vaativa ja raskas. Nyt onkin mukavaa, kun vihdoin aletaan keventelemään kohti tärkeitä kisoja. Tällä viikolla siirryttiinkin 30s/30s-intervalleihin ja ne tuntuvat kyllä yllättävän ihanilta!

Tytöt ja international dinner. Tehtiin kaikki jotain omassa maassamme perinteistä ruokaa...
...ja mä pyöräytin karjalanpiirakoita! :)
Seuraavaksi on siis vuorossa pari tärkeää kisaa. Tai ainakin sillä tavalla tärkeää, että niissä olisi kivaa onnistua. Huomenna suuntaan nimittäin Islantiin Iceland International -kisaan ja ensi viikolla vuorossa on reissu koti-Suomeen SM-kisoihin. Vuosi sittenhän voitin nämä molemmat ja tänäkin vuonna olisi kyllä mukava onnistua. Tuollaisiin voittoihin, saati sitten tuplavoittoon, ei kyllä voi olettaa yltävänsä joka vuosi. Sen suhteen pitää osata hillitä intonsa ja muistaa jäät ja hatut ja mitä näitä nyt on.

Koko elämä on tuntunut pyörivän vain ja ainoastaan sulkapallon ympärillä viimeiset viikot. Treeniä, ruokaa ja unta, sitä se on ollut. Odotinkin innolla SM-kisojen jälkeistä viikkoa ja että voisin viettää muutaman päivän Suomessa kavereiden ja perheen kanssa. Kävi kuitenkin ilmi, että mulla onkin liigamatsi heti SM-kisojen jälkeen maanantaina. Suomen reissusta tulee siis hyvin pikainen ja koti-ikävä saa odottaa huhtikuuhun saakka. Ei kivaa, mutta minkäs teet.

Yhtenä päivänä haaveilin... Tai haaveilen mä kai aika useinkin :)
Nyt on alettava pakkaamaan ja valmistautumaan kohti huomista! Mahtavaa päästä Islantiin, rahkojen luvattuun maahan. Vielä luksuksempaa reissusta tekee se, että pääsen yöpymään kaverini luokse eikä siis tarvitse yöpyä hotellissa. Islanti, täältä mä tuuuun! :)

xxx
Airi

6 kommenttia:

 1. Hauskalta kuullostaa noi sun treenis=D vois itekki kokeilla joskus. Ja hei tosi paljo onnee mukaa kisoihi nii islantiin ku SM:iinki =)

  VastaaPoista
 2. Onnea Islantiin ! "Historia toistaa itseään" sanoi joku joskus 😂 yritän päästä sm-kisoihin finaaliin sua kannustamaan (tottakai sinne kovista vastauksista huolimatta pääset)! Pitää vielä vekaranjärvelle ehtiä niin voi olla että seuraan pelit muualta 😁 paljon tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä toistanut Islannin historia tällä kertaa... Islannin historiassa on siis selkeästi jotain vikaa! :D hahah parhaani yritän, mutta mitään en lupaa :p kiittikiitti!

   Poista
 3. Teit karjalanpiirakoita, vau! Saako udella, mitä muut tekivät? :)
  Ja paljon paljon onnea peleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan niissä vähän hommaa mutta ehdottomasti kaiken vaivan arvoisia! Meillä oli virolaista perunasalaattia, islantilaisia tartelletteja (en tiedä suomeksi:D) lammastäytteellä, tanskalaisia frikadelleja (lihapullia siis), tanskalaista rød grød med fløde eli marjakiisseliä ja kermaa sekä uusiseelantilainen marenkikakku pavlova. Oli siis aika hyvä setti! :D
   Kiitokset :)

   Poista