perjantai 27. maaliskuuta 2015

KOTI

Koti on mulle se paikka, missä saan olla minä.
Saan olla ihan rauhassa.
On äiti ja on isi.
Ja ne ymmärtää eikä heti naura, kun juttelen tyhmän kuuloista suomea.
Jääkaapissa on suomalaista raejuustoa.
Telkkarista tulee suomenkielisiä uutisia ja ohjelmia.
Tutut kadut, talot ja maisemat.
Niin, ja tietysti tutut sulkishallit.
Ja että ne läheiset on oikeasti lähellä.
Mun on hyvä olla, mä olen niin turvassa.

Tulin siis eilen illalla kotikotiin Suomeen. Suomivierailun pääsyy on ensi viikolla Vantaan Energia -areenalla pelattava iso kansainvälinen Finnish Open -kisa. Päätin kuitenkin tulla jo nyt muutamaa päivää aiemmin, jotta saan hetken aikaa rauhoittua ja olla. Uskon pelaavani paljon paremmin tällä tavalla valmistautuen. Niin, ja kyllä mulla oli jo koti-ikäväkin.


Mulla on paha tapa ylivirittyä ennen kisoja. Olen usein niin jännittynyt ja innoissani, että pohdin jopa viikon etukäteen tulevia pelejä, ristidroppeja ja suoria smasheja. Eläydyn tuleviin peleihin, haaveilen voitoista ja superonnistumisista, jännitän mahdollisia vaikeuksia, yritän varautua kaikkeen. Tämä filminauha pyörii mielessä 24/7, nukahtaminen on iltaisin mahdotonta ja nukun aivan liian vähän, mutta olen kuitenkin ylienerginen ja älyttömän levoton. Sanomattakin on selvää, että jos tällaista hyperaktiivisuutta harrastaa viikon putkeen, alkaa kroppa väkisinkin olla aika loppu. Selvää on myös se, että rikki-poikki-väsyneellä kropalla pelaaminen tärkeässä kisassa on yhtä toimiva idea kuin kirahvi polkemassa polkupyörää.

Nyt pyrinkin tekemään jotain toisin. Myönnän, että kotikisa jännittää vähän tavallista enemmän ja ylivirittyminen olisi enemmän kuin helppoa. Siksi uskon, että on hyvä olla Suomessa muutama päivä näin etukäteen, nähdä kavereita, vaihtaa kuulumisia hyvin perusteellisesti ja saada ajatuksia ainakin lyhyiksi hetkiksi jonnekin ihan muualle. Tämän viikonlopun olenkin jo saanut järjestettyä täyteen ohjelmaa, treenejä ja kavereiden näkemistä. Kivaa :)

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

xxx
Airi 

Ps. Miksi Suomessa on yhä näin kamalan kylmä?
Pps. Suomi on silti ihan paras.

7 kommenttia:

 1. Tervetuloa 'keväiseen' Suomeen :) Kuulostaa mukavalta tuo tämän viikon
  ohjelmasi! Varmasti hyvä idea yrittää ajatella muita asioita muutama päivä
  (jos mahdollista ...), niin torstaina sitten jaksaa täysillä!

  Hyvää turnausta !! Yritän päästä torstaina katsomaan matseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt on vähän saanut nauttia kavereiden seurasta ja kaikesta muustakin kivasta, kyllä nyt on taas virtaa! :)

   Kiitos, ehkäpä nähdään hallilla!

   Poista
 2. Kalakeittoa iltasella, niin se kalan luontainen melatoniini nukuttaa mukavasti ;-) Lapissaki aina tuore tauro rautukeitto tiputti koko kämpällisen ukkoja kaikki sikiuneen melkein samantein! Mulle on se apteekin miedoin 1mg melatoniini tehonnut tod hyvin nukahtamiseen. Suosittelen lämpimästi, jos käy kierroksilla ;-) Sillai rauhottuu kummasti uneen joo. Hey hienoja pelejä ja hauskaa Kotireissuu anyway. Ja peleistäkin viis. Mitäs näistä sitäkään vertaa jännität ku maailman peleistä? Me tykätään teistä ja teidän peleistä - eiks se oo vaan siinä se ;-DDD Tullaan peleihin jengillä melttoomaan! Hieno juliste tehty tod ;-!!! Kenenkähän tekemä? Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin pistää melatoniinit testiin :)
   Mahtavaa, odotan innolla että nähdään hallilla! Ja joo juliste on kyllä hieno, kyllä ne sulkisliitossa osaa ;)

   Poista
 3. Tsemiä kisoihin! En ole varma pääsenkö paikanpäälle kannustamaan mutta jos en niin ollaan hengessä mukana näin muuten! 😏 koskas olis paluu Tanskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos näin jälkikäteen :)) En ole vielä päättänyt Tanskaan paluusta, ehkä viikon päästä, ehkä parin viikon päästä, riippuen fiiliksistä ja lentojen hinnoista... :)

   Poista
  2. Hyvä että vietät kunnolla aikaa täällä!

   Poista