sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pelaamisen ilosta

Moi!

Viimeiset viikot ovat olleet yhtä isoa tökkimistä. Enkä puhu nyt Facebookista. Elämä on tökkinyt vähän jokaisella osa-alueella, niin sulkapallon, ihmissuhteiden kuin aivan tavallisten arkisten asioidenkin puolella. Pelaamisen ilo on ollut jossain hyvin kaukana ja paha mieli aivan liian lähellä.


Tänään kuitenkin voitin Odense Classic -kisan ja nyt on taas vähän helpompi hymyillä. Ihmissuhdekriisejä tai arkielämän pikkuisia vastoinkäymisiä tämä ei tietenkään ratkaise, mutta ainakin peli-ilo oli taas paikallaan. Kisa oli vastaavanlainen kuin Suomen eliittikisat, täysin maailmanlistapisteiden ulkopuolella ja panoksena lähinnä hyvä mieli ja oma ylpeys. Pelasin ensimmäiset kierrokset tanskalaisia tyttöjä vastaan ja semifinaalissa ja finaalissa vastaan tuli sitten Anna ja Laura, tuttuakin tutummat treenikaverit. Tällä kertaa minä olin paras, jipii! :)

Vaikka kyse oli vain pienestä "hyvän mielen kisasta", antoi se minulle paljon. Sain pelata vain pelaamisen ilosta, ilman mitään stressiä rankingpisteistä tai muusta. Juuri tätä kaipasinkin tähän väliin, se peli-ilo kun ei tosiaan ole ollut itsestäänselvyys viime viikkoina, itseluottamuksesta nyt puhumattakaan...

Tähän viikkoon mahtui useampikin ilon täyttämä sulkapallohetki. Tiistaina matkasin Aalborgiin liigapeliin ja pelasin hyvin. Istuin sinä päivänä yhteensä kahdeksan tuntia junassa, yksin tietenkin. Onneksi reissu ei ollut ollenkaan turha, vaan sain kiinni kadoksissa olleesta hyvästä fiiliksestä. Kahdessa edellisessä joukkuematsissa kun olen halunnut lähinnä paeta kentältä, mutta tällä kertaa fiilis oli onneksi täysin toinen ja pitkästä aikaa nautin pelaamisesta. Joukkueena hävittiin 4-9, mutta itse voitin sekä nelinpelini että kaksinpelini, mistä olin todella iloinen ja helpottunut.

Pelaamisesta nauttiminen ei valitettavasti ole aina itsestäänselvyys, sen olen vuosien saatossa huomannut. Välillä on päiviä ja viikkoja, jolloin ei nappaa ja ei suju. Se kai kuuluu asiaan, joten siitä ei saa stressata. Tökkiköön vaan aina välillä, sitäkin paremmalta se sitten tällaisina ilonpilkahduksien hetkinä tuntuu. :)
 xxx
Airi

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että peli-ilo löytyy... Kaikilla meillä on matkan varrella kukkuloita ja laaksoja, huippuja ja notkelmia. Aina ei voi olla hyvä päivä, eikä aina voi aurinko paistaa. Ei taida olla ihan helppoa yrittää tsempata itseään kentällä positiivisuuteen, jos perusvire on ihan päinvastainen. Kuinka hyvin huippu-urheilija pystyy mentaalivalmennuksen keinoin kampittamaan näitä alavireisiä fiiliksiä?

  PS. Noihin tunnisteisiin voisi lisätä pahan mielen lisäksi peli-ilon ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, näin olen itsekin ajatellut ja siksi päättänyt olla stressaamatta, vaikka juuri nyt ei kaikki menisikään ihan täydellisesti. Se kuuluu asiaan ja kyllä se aurinko taas pian paistaa.
   Ei todellakaan ole aina helppoa hymyillä kentällä, huono fiilis heijastuu pelaamiseen hyvin helposti... Itse asiassa mentaalivalmennus oli minun pelastukseni tällä kertaa. Kummasti se ulkopuolisen ammattilaisen näkemys ja tuki vaan auttaa! Ja mentaalivalmennuksen avulla oppii pikku hiljaa lisää ja lisää keinoja, joilla tällaisista selviää. :)

   Heheh joo täytyy lisätä! Onhan toi nyt vähän hassu, kun on voitto ja paha mieli samassa letkassa :D

   Poista
 2. Aina joskus tulee hetkiä ku reeni ja peli eikä normi elämäkää oikeen kule. Näitä tulee elämässä mut niistä pitää vaan päästä ja löytää taas se tekemisen riemu. Elämähän ei ois mielenkiintosta jos menis koko ajan hyvin:D Mutta loistavaa että kuuítenkin peli-ilo on löytynyt ja toivottavasti ihmissuhteet ja muutkin korjautuu :)

  Ps.Eikun taas onnee jatkoon ja toivottavasti kaikki menee hyvin taas=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Ei mikään hyvä tuntuis miltään, jos ei olis huonoa mihin verrata :D Kyllä aivan varmasti korjautuu asiat taas pikku hiljaa :)

   Kiitos paljon! :))

   Poista
 3. Hyvää Portugalin-matkaa :) Suomella näyttää olevan siellä iso
  edustus! Toivon menestystä kisoihin !!
  Mahtaakohan turnauksesta tulla Live-streamia? Aika monesta
  turnauksesta nykyään tulee, ja huippumatseja on aina kiva
  katsella.

  Peli-iloa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) joo todella kivaa, että tulee monta kaveria Suomesta kisaan!
   Hmm en osaa live-streamista sanoa... Voi olla, että tämä kisa jää vähän All Englandin jalkoihin, mutta sieltä nyt ainakin tulee ihan huippupelejä!

   Poista