maanantai 9. maaliskuuta 2015

Portugalissa parasta oli palmut

Moi!

Portugalin reissu on tehty ja nyt on kai pienen yhteenvedon aika. Mielelläni skippaisin sen kisaosuuden ja kertoisin vain ihanasta auringon lämmöstä ja kauniista maisemista. Niiden perässä en kuitenkaan matkaan lähtenyt, joten aloitetaan nyt sitten aiheesta sulkapallo.


Minulle osui heti ensimmäiselle kierrokselle vastaan kisassa seitsemänneksi sijoitettu Unkarin tyttö. Tuttu tyttö monista kisoista ja tiesin kyllä, mitä odottaa. Fiilis ennen peliä oli yllättävänkin hyvä ja rento. Olin valmis taistelemaan ihan tosissani ja odotin kovaa matsia. Noh, kova matsihan siitä tulikin, muttei mitenkään kovin hyvällä tavalla. Hävisin 59 minuutin rypemisen jälkeen 20-22, 21-17 ja 21-23.

Tein ihan älyttömän määrän helppoja virheitä! Täysin peruslyönnit jäi verkkoon tai meni muutaman sentin leveäksi. Turhautuminen alkoi olla toisen erän 13-16 tappioasemassa suurta, mutta valmentaja käski ajattelemaan aivojen positiivisella puolella. Siitä olen ehkä hieman ylpeä, että se parempi puoli löytyi sieltä kerta toisensa jälkeen, vaikka koko matsi oli yhtä tuskaa. Kolmannen erän lopussakin nousin 15-19 tilanteesta mukaan ja sain vielä ottelupallonkin - joka tietenkin meni pari senttiä leveäksi.

Pelin jälkeen arvatenkin turhautti ja suututti. Miksi taas näin? Miksei voinut taaskaan edes sitä pientä tuuria käydä, että peli olisi kääntynyt mulle? Miksi tuomari korjasi seitsemän linjatuomiota mua vastaan ja valitti joka mulle asiasta?

Miksen mä onnistu!

Vaikka oma peli ei kulkenut, yritin parhaani mukaan löytää reissusta jotain muuta positiivista. Portugali on kaunis maa ja aurinkoakin riitti. Sitä paitsi sain viettää aikaa muiden suomalaisten kanssa, iloita muiden onnistumisista ja jopa yrittää toimia valmentajana (olin muuten hyvä, eiks joo Riikka?:)). Myös 10km lenkki niissä kauniissa maisemissa ja hyvässä seurassa piristi kummasti!


Rehellisesti sanottuna kaipaisin nyt pientä taukoa kaikesta. Huhtikuussa ainakin yhden viikon kohdalla kalenterissa lukee LEPO ja TAUKO ja KOTI, mutta siihen tuntuu olevan vielä pieni ikuisuus. Siihen ikuisuuteen mahtuu treenireissu Hillerödiin, pari liigamatsia, Puolan kisa ja sitten vielä Finnish Open. Mutta kyllä kaikesta selviää. :)

Vaikka pelaaminen ja vähän kaikki muukin siis tökkii yhä edelleen, täytyy yrittää iloita kaikista pikkuasioista. Esimerkiksi palmuista on ihan okei olla innoissaan, eikö vain? :)

8 kommenttia:

 1. Harmi että ei tullut voittoa tuosta pelistä ja en voi sanoa että se olisi hyvin mennyt koska en ole nähnyt sitä, mutta mielestäni voit olla ylpeä siitä että taistelit ja kun turhautti ja ärsytti kaikkein eniten niin silti pystyit vielä pelaamaan pelin noin tiukkaan. Seuraavalla kerralla sitten voitat! :)
  Sul on aika rankkaa tuo tekeminen ja lepo ja tämä kuuluisa ''pois kaikesta'' on välillä ihan hyvä ja sillon kun tulee sellainen olo että ei jaksa tai että nyt ei pysty niin mieti sitä että tämä on vielä se viimeinen rutistus ennen sitä pientä mutta sitäkin arvokkaampaa lepoa. Eikun vaan katse eteen päin ja kohti uusia temppuja. :)

  PS. Palmuista saa todellaki innostua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, täytyy löytää ne positiiviset asiat. Niitä löytyy kuitenkin aina ihan joka pelistä! :)
   Totta! Juuri niin olen yrittänytkin ajatella, että nyt muutaman viikon jaksan painaa ja sitten saa hengähtää rauhassa.

   PS. hyvä, koska todellaki innostuin! :D

   Poista
 2. Matkailu avartaa, myös lompakkoa...Sait kuitenkin hienoja kuvia matkamuistoksi. Täällä räntäsateessa ei paljon kamera kulu..
  Tsemppiä treeneihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valitettavasti myös lompakkoa... Sain kuvia ja paljon taas uusia oppeja matkalta :)
   Kiitos!

   Poista
 3. Missä palmupää-kuva!!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä Airi! Kyllä niitä onnistumisia tulee, kunhan rentous ja erityisesti itseluottamus löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, itseluottamus kentällä on nyt koetuksella mutta eiköhän se sieltä ajan kanssa taas löydy :)

   Poista