keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Ruokailut ja muut rituaalit reissun päällä

Heippahei täältä Frankfurtin lentokentältä!

Tänään on taas matkustuspäivä, ja jälleen kerran pitkä sellainen. Suuntana on Portugali ja
Portuguese International -kisa. Tälläkin kertaa jouduin tyytymään huonoihin lentoihin, sillä rajallisen budjettini takia valitsen yleensä mieluummin vähän pidemmät vaihdot kuin yli 100e kalliimman hinnan. Niimpä vietänkin tänään aikaa täällä Frankfurtissa 4,5 tuntia. Sama on edessä myös paluumatkalla sunnuntaina, mutta onneksi tällainen matkustelu alkaa olla jo tuttua puuhaa.

Käytän suhteellisen paljon aikaa lentojen ja hotellien varaamiseen, hintojen vertailuun ja parhaiden vaihtoehtojen etsimiseen. Jos olisin menossa lomamatkalle Portugaliin, en välittäisi tippaakaan, mihin aikaan olen perillä ja kuinka freshi olo minulla matkan jälkeen on. Kuitenkin kyseessä on kisa, minkä vuoksi on mietittävä vähän enemmän tekemisiään. En esimerkiksi tällä kertaa löytänyt järkevän hintaista ja järkevään aikaan perillä olevaa lentoa huomiselle, joten siksi lennänkin jo tänään vaikka pelaan vasta perjantaina.

Näitä reissuja minulle on tässä vuosien saatossa kertynyt jo "muutama". Sen verran monta kertaa on tullut hengailtua pitkiä päiviä reissun päällä milloin missäkin päin maailmaa, että olen oppinut tietyt rituaalit. Osaan jo melko hyvin hahmottaa, mikä sopii minulle ja kropalleni, ja mistä asioista on ehdottomasti pidettävä huolta. Tiedän, miten helposti maha tulee kipeäksi ja jalat painaviksi, miten tylsää voi olla ja miten helposti nestehukka iskee. Niimpä yritänkin nykyään pitää tietyistä kuvioista parhaani mukaan kiinni.

Ruoka
Usein minulla menee reissaamiseen koko päivä, eikä tämäkään päivä ole mikään poikkeus. Tänään olin tosin sen verran onnekas, että ehdin käydä normaaliin tapaan aamutreeneissä ennen junalle kiiruhtamista. Juna kuitenkin lähti klo 11.07 ja perillä hotellilla Portugalissa olen todennäköisesti joskus puolenyön jälkeen. Päivä on siis pitkä ja syömisestä on pidettävä huolta, jos haluaa olla huomenna edes jollain asteella hyvässä hapessa.

Pakkaan aina jotain evästä mukaan, sillä tiedän lentokenttien rajallisen ja ylihinnoitellun tarjonnan. On tärkeää syödä säännöllisesti 3-4 tunnin välein ja ilman eväitä tämä on hyvin haastavaa. Tällä kertaa mukana oli
 • Lounaaksi kanaa, riisiä, pakastevihanneksia ja loraus oliiviöljyä. Kanaa ja muuta lihaahan ei ole hyvä pitää lämpimässä laukussa tunti tolkulla. Siksipä pakkaankin rasiaan jäisiä pakastevihanneksia, jotka hiljalleen sulavat ja pitävät ruuan viileänä syömiseen saakka. Ei ehkä maailman gourmein vaihtoehto, mutta peittoaa 100-0 lentokentän ylihinnoitellut ja huomattavasti epäterveellisemmät ateriat.
 • Vettä! On todella tärkeää juoda PALJON, sillä lentäminen aiheuttaa helposti nestehukkaa. Jos unohdan juoda riittävästi, on olo seuraavana päivänä täysin töttöröö eli ei hyvä. Täyttä vesipulloahan ei turvatarkastuksen läpi saa viedä, mutta kukaan ei kiellä ottamasta tyhjää ja täyttämästä sitä vessan hanasta.
 • Hedelmiä
 • Pähkinöitä
 • "Pahan päivän varalle"-hyllystäni nappasin mukaan myös proteiinipatukan kaiken (lue: tylsyyden ja mielitekojen) varalle.
 •  Päivälliseksi ostin sitten täältä lentokentältä salaattia ja herkkuleipää.

Jotain tekemistä
Tämä on aivan super tärkeää! Pitkä päivä yksin on melko ankea kokemus, jos ei ole mitään muuta tekemistä kuin tehdä teen juomisen ennätys Lufthansan ilmaisella teepisteellä tai pelata pasianssia puhelimella (kyllä, molempia on kokeiltu). Mukana on oltava ehdottomasti musiikkia, kirja, tietokone, ristikoita tai muuta vastaavaa. Lisäksi pyrin kävelemään aina välillä hieman, etten jymähdä istumaan koko päiväksi paikoilleni.Mukavat vaatteet
Lentäessä ja koko päivän istuessa jalat usein turpoavat. Olenkin todella iloinen saamistani ZeroPointin komressiosäärystimistä! Ne on ehdottomasti oltava jalassa matkustellessani vähänkin pidempiä matkoja.
Toinen ehdoton juttu on löysät housut tai legginsit. Pelkkä ajatuskin tiukoissa farkuissa hengailusta tunti tolkulla pistää ahdistamaan!

Nämä! <3
Stressittömyys
Kaikkea ei saa kuitenkaan liikaa suunnitella, koska siitä seuraa vain stressiä. Välillä lennot ovat myöhässä, ei jaksa suunnitella syömisiään ja tulee syötyä huonosti, maha on kaikesta huolimatta kipeä, yksinäisyys masentaa tai jalat ovat väsyneet ja hitaat. Aina ei kaikki mene nappiin, vaikka tämä matkustus pitäisikin olla tuttua puuhaa. Sitten pitää vain hymyillä :)

Ps. bloggaaminen on ihanan aikaa tappavaa puuhaa, kohta on jo boarding! Jihuu!
Pps. Portugalin kisan suomalaistuloksia voi seurata TÄÄLTÄ

xxx
Airi

4 kommenttia:

 1. 21-23 :( Äh, kurjaa !!

  LiveStreamista vielä: All Englandia tulee ilmeisesti
  BWF:n viralliselta kanavalta, mutta pienemmistäkin
  turnauksista tulee joskus järjestäjän "omaa" kuvaa
  esim. YouTube:n kautta. Tammikuussa katselin
  jonkin verran Viron turnausta; finaaleissa oli jopa
  vironkielinen selostus :)

  Loppuun, jos sallitaan, vielä pieni mainospala blogin
  lukijoille: sain tänään postissa aivan upeat, Airin omin
  kätösin kutomat villasukat ja lapaset :)
  Käykääpä katsomassa TeamUp:in sivuilla, josta niitä
  voi tilata; suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hieman liiankin kurjaa! Mutta kyllä se vielä joskus mullekin kääntyy :)

   Jep, aika monissa kisoissa on nykyään yksi tai kaksi tv-kenttää, joista tulee live-kuvaa. Ja sitten jännittää, että osuuko oma peli sille kentälle :D Portugalissa tätä ei tainnut olla...

   Oi mahtavaa, että tulivat perille ja että tykkäsit! :) mainospala sallittu ;)

   Poista
 2. Taisi olla aika kova vastus tälläkertaa ?😱 mutta toivottavasti oli hyvä peli! En oikein pääse täällä kasarmilla pelejä kattomaan kuin tulosten puolesta 😱 ton sun tekstin perusteella alkaa lentokentät vissiin muodostua jo toiseks kodiksi ? 😂 tsemiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liian kova joo.. Heheh joo lentokentät on kyllä aika hyvin tulleet tutuiksi, ei oo enää kovin jännää toi matkustaminen :D Kiitos tak! :)

   Poista