sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Terveyttä sateenkaaridieetillä ja lisäravinteilla

Ihanan rennon viikonlopun ja äsken syödyn hyvän päivällisen kunniaksi päätin pohdiskella pitkästä aikaa ravintojuttuja. Olen jo pidemmän aikaa napsinut kuvia ruuistani ajatuksella "sitten kun mä kirjoitan sen ravintopostauksen niin on näitä kuvia", mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Tänään kuitenkin havahduin yhteen tosiasiaan, joka innoitti minut vihdoin kirjoittamaan.


 
Tajusin nimittäin tänään, että nyt taitaa olla kevät. Pohdin asiaa pienen hetken ja pääsin siihen lopputulokseen, että koska on kevät, ei ole enää talvi. Minun syksyihini ja talviini on perinteisesti kuulunut vähintäänkin yksi flunssa tai ainakin joku pieni loukkaantuminen. Talvi on nyt siis kuitenkin ohi, ja ensimmäistä kertaa vuosiin en ole ollut syksyn enkä talven aikana kipeänä tai loukkaantuneena päivääkään. (Asioita joita ei sanota ääneen, koska karma on paha, mutta koska tämän jo julistin, niin koputelkaamme yhdessä kaikkia puita!) Yhden ainoan kerran jätin palauttavan lenkin välistä, koska aamulla oli kurkku kipeänä, mutta muuten olen saanut elää ja treenata täysillä joka treenin. Aika huippua!

Tämän pitkän ehjän jakson taustalla on tietysti monta tekijää. Ennen kaikkea olen ollut varmaankin todella onnekas. Itseään on kuitenkin hyvä muistaa säännöllisesti kehua, joten todettakoon myös: "Hyvä Airi, olet selvästi tehnyt jotain tänä vuonna oikein!" Ainakin jossain määrin kohdillaan on tainnut olla lepo ja kehonhuolto. Sekä tietenkin se ravinto.


 
Uskon vahvasti terveellisen ruokavalion vaikutukseen. Uskon suureen määrään puhdasta ruokaan ja värejä. Kämppikseni kanssa me usein naureskellaankin, että meillä on selvästi menossa sateenkaaridieetti, kun lautaselta löytyy niin montaa eri väriä. Uskon myös runsaaseen veden juontiin, reiluun määrään hiilihydraatteja, riittävään määrään hyviä rasvoja ja laadukkaisiin proteiinin lähteisiin. Uskon säännölliseen ateriarytmiin, ruuan valmistamiseen itse alusta loppuun ja herkutteluun silloin tällöin.

Lisäksi uskon yhteen asiaan, johon kaikki eivät usko: lisäravinteisiin. Tänä vuonna käytössäni on ollut ensimmäistä kertaa todella laadukkaat vitamiinit ja muut lisäravinteet. Tästä iso kiitos kuuluu Terranovalle ja Solgarille, jotka ovat minua tuotteillaan tukeneet. Niin mainokselta kuin tämä nyt kuulostaakin, olen kuitenkin aivan varma, että hyvillä ravintolisillä on ollut osuutensa terveenä pysymiseeni. Elimistö tarvitsee niin monia eri vitamiineja ja kivennäisaineita, että kaikkia on hyvin vaikeaa saada ruuasta.


Nyt kun ruokajuttuihin pääsin taas käsiksi, niin ajattelinpa jakaa teille lähiaikoina pitkästä aikaa myös yhden reseptin. Joten ei muuta kuin stay tuned! :)

xxx
Airi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti