sunnuntai 17. toukokuuta 2015

A story of a little pink airplane in my bag

Moi!

Tänään olen päättänyt avautua ja paljastaa joitakin omalaatuisia piirteitä itsestäni. Minulta löytyy nimittäin läjä hölmöjä tapoja, joita toistan tietoisesti tai tiedostamatta ja jotka ovat tärkeä osa kisoja ja niihin valmistautumista. Monella muullakin urheilijalla on näitä hauskoja, ehkä jopa vähän häiriintyneitäkin, tapoja ja rituaaleja. Googlettamalla löytyy helposti esimerkiksi kokonainen opas, jossa esitellään 19 tennispelaaja Rafael Nadalin pelirituaalia!

Tämän enempää selittelemättä ja puolustelematta, näin höpsö minä olen:

1. Kannan kisareissuilla aina mukana pientä pinkkiä lentokonepehmolelua. Lentsikka hengailee siis laukun pohjalla koko reissun vailla sen suurempaa tehtävää, mutta silti sen on oltava mukana. Kerran pehmo unohtui kotiin ja olo oli kummallinen ja ahdistunut koko reissun!


2. Aina juuri ennen pelin alkua, lämmittelyn jälkeen tuomarin sanoessa, että nyt aloitetaan pelaamaan, kävelen mailakassini luokse ja juon kaksi kulausta vettä. Tasan kaksi, ei yhtä tai kolmea. Ai miksi? No ihan just siksi!

3. Minulla on outo tapa "rakennella" ruokani. Tämä on tapa, jota en ollut ollenkaan tiedostanut ennen kuin kaverini siitä huomautti. Puuroissani mustikat on ja banaaniviipaleet on aseteltu kauniisti raejuustonokareen ympärille, leivän päällä kurkut ja tomaatit ovat siististi riveissä ja riisit, kanat ja kasviksetkin asettelen aina nätisti lautaselle. Olen ajatellut, että muutkin tietenkin pohtivat annostensa ulkonäköä, mutta sen sijaan minulle on selkäni takana diagnosoitu jopa jonkin asteinen syömishäiriö tämän tapani vuoksi. Minun tapauksessani tätä häiriötä voi kyllä kutsua lähinnä nimellä hölmöys.


4. Minulla on yksi hyvin epäonninen t-paita. Sen kun laittaa päälle, niin on aivan varmaa että voittoa ei tule. Treeneissä paita palvelee kyllä oikein nätisti, mutta kisoissa me ei tulla toimeen. Sääli, sillä kyseinen paita on kyllä hyvännäköinen... Mutta kaikkihan tiedämme sen, että ulkonäkö usein pettää!

5. Kisareissuilla herään aamuisin aina jokin biisi mielessä. Se voi olla ihan mitä tahansa Eye of the Tigerista Pikku Kakkosen tunnariin, mutta parasta on saada se laulettua ääneen aamutoimia tehdessäni. Huonetoverista ja etenkin biisistä riippuen en tosin useinkaan kehtaa tai uskalla... Pari kaveriani onneksi rakastavat tätä tapaani ja odottavat aina innolla, mitä aamun soittolistalta löytyy :)

Hello!

Today I'm gonna reveal some very unique sides of myself. I have a bunch of silly habits that I keep repeating and that are an important part of playing and getting ready for my matches. I know that many other athletes also have these funny, maybe even a bit retarded, habits and rituals. You can for example easily find a whole quide of Rafael Nadal's rituals by googleing!

Well, without any more yarning or making exuses, this is how silly I am:

1. I always carry a little pink and soft airplane shaped toy with me to every single tournament I play. This toy is just sitting in my bag the whole time without any further function, but still it really needs to be there. Once I forgot it home and I was feeling so empty and distressed the whole trip!

2. Everytime in the beginning of my match, after warm up when the umpire says "players, please get ready to play", I walk to my racket bag and drink two gulps of water. Exactly two, not one or three. And why? Well, just because!

3. I have a strange habit of "building" my meals. This is a habit I didn't even realize I had before my friend pointed it out. Berries and banana slices are always nicely placed on my porridge and cucumber and tomato slices neatly in rows on my breads. I've always thought that everyone else is also thinking about how they their meals look like but instead some people have even discussed behind my back that I must have some sort of eating disorder because of this habit. Well, in my case this disordered is called silliness.

4. I have a t-shirt that brings me bad luck. When I wear it I know for sure that I will not win. In trainings the t-shirt works well but in tournaments we just don't get along with each other. That's a pity since the t-shirt actually looks good. But as we all know, looks can be deceiving!

5. When I'm out travelling and playing tournaments, I always wake up with a song on my mind. It can be anything from Eye of the Tiger to a funny children's song but the best feeling is to sing it out loud while doing my morning routines. I often feel too ashamed to do that though... Luckily I have a couple of friends who really love this habit of mine :)


xxx
Airi

2 kommenttia:

  1. Aivan hauska ja iloinen höpsö ;-DDD Ja hauskoja tapojakin vielä. Ja niitähän on meillä kaikilla. Omiani en kehtaa alkaa ees kertoilemaan. Iloista kevättä ;-!!! Ja pysy aina vaan yhtä hauskana ja höpsönä ;-DDD Tällä jaksankin polkee himppeen taasen ;-)

    VastaaPoista