torstai 15. lokakuuta 2015

Denmark Open Super Series Premier

Moi!

Pelasin eilen Denmark Openin pääkisassa maailmanlistan nelosta vastaan. Ennen peliä tietysti jännitti, tärisytti ja perhosia lenteli vatsassa. Kyseessähän oli kuitenkin ensimmäinen kertani Super Series -tason pääkisassa. Jännitin etukäteen jopa kävelyä kentälle punaista mattoa pitkin spottivalojen loisteessa ja satojen ihmisten taputtaessa. Mutta kun mä sitten tepastelin siellä ja pääsin pelaamaan, niin se oli kyllä ehdottomasti siisteintä vähään aikaan.

Never skip that leg day, vai miten se meni? :D //Kuva: Mikphotos (facebook.com/mikphotos)
Paikka pääkisassa ei kuitenkaan tullut ilmaiseksi. Karsinnassa vastassa oli Tanskan Camilla Martens, joka on minulle hyvin tuttu treenikaveri, sillä ollaan treenattu päivittäin yhdessä viimeiset pari vuotta. Camilla ei ole kansainvälisiä kisoja kovinkaan paljon pelannut, mutta pelaa täällä Tanskassa korkeimmalla liigatasolla ja on monesti voittanut Tanskan parhaita tyttöjä. Esimerkiksi pari viikkoa sitten Camilla voitti Anna Thea Madsenin, jolle minä puolestaan hävisin Hollannissa viime viikolla.

Tiesin jo ajat sitten liiankin hyvin, että nyt olisi mahdollisuudet päästä pääkisaan ja saada tärkeitä pisteitä olympiarankingiin. Mutta koska Camilla ei ole helppo vastus ja koska pari viime kisaa eivät olleet menneet ihan putkeen, niin kyllähän se jännitti... Ne kuuluisat paineet onnistua, tiedätte varmaan. Viime viikon Hollannin reissu oli niin iso pettymys, että sain tsempata tosissani itseni ylös kuopasta. Onnistuin tässä tällä kertaa paremmin kuin hyvin ja kun sunnuntaina ja maanantaina pelasin treeneissä todella hyvin, alkoi pieni toivonkipinä taas herätä ja kasvaa kovalla vauhdilla.

Karsintamatsi tiistaiaamuna menikin sitten todella hyvin. Pelattiin molemmat hyvin, rallit olivat pitkiä ja tempo kova. Kolmannessa erässä johdin paljon, mutta meinasi käydä huonosti... Onneksi ei kuitenkaan käynyt, vaan voitin lopulta 22-20. Tiukka voitto tiukassa paikassa tuntui upealta!

Vaikka eilisessä matsissa tuli pataan 8-21 ja 9-21, oli sekin upea ja opettavainen kokemus. Ihmettelen suuresti, miten joku voi olla niin hyvä pelaamaan! Hirveästi motivaatiotakin se antaa, kun huomaa mitä kaikkea voi kehittää ja missä asioissa on maailman huippua jäljessä.

 Kuva: Mikphotos (facebook.com/mikphotos)
Kaiken kaikkiaan Denmark Open oli siis mahtava kokemus. Jännittäminen, paineet ja adrenaliini ovat olleet koko ajan läsnä ja nukkuminen siksi vaikeaa, joten nyt vähän väsyttää. Onneksi äitini ja mummini tulivat pariksi päiväksi tänne minua moikkaamaan, joten loppuviikon saan nauttia heidän seurastaan ja rentoutua hieman. Ihanaa, että on välittäviä ihmisiä ympärillä! Olen tosi kiitollinen myös kämppiksilleni, joiden kanssa ollaan nukuttu tällä viikolla samassa huoneessa kaikki kolme, koska minä en jännityksissäni halunnut olla yksin iltaisin. Jännittämisen sijaan ollaankin sitten höpötelty iltaisin tyttöjen juttuja ja kikateltu, toimii!

Lopuksi on taas kerran kiitettävä hirmuisesti myös tsemppiviesteistä ja -kommenteista, ne lämmittävät niin uskomattoman paljon joka kerta! :)

Tässä vielä videolla karsintapelini, se alkaa noin 5 minuutin kohdalta alla olevaa videota.


xxx
Airi

8 kommenttia:

  1. Hyvä Airi! Koko suomalaiskatsomo jännitti ja hurrasi puolestasi! Oli hienoa seurata peliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jipii, kivaa kun mulla oli ihan oma suomalaiskatsomo <3

      Poista
  2. Tosi paljon tsemppiä sulle kisoihin ja treeneihin, oot ihan huippu! Aina tulee lisää motivaatiota kun lukee sun postauksia :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa, loistava saavutus! Ei taida moni suomalainen voida sanoa pelanneensa Super Serier Premierin pääkisassa:) Millaisissa asioissa huomasit kehittymisen varaa verrattuna vastustajaasi ja mitä asioita ihailit maailmanlistan nelosen pelaamisessa noin vastustajan näkökulmasta? Tsemppiä hirveästi treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Eniten ihailin tämän Taiwanin tytön nopeutta ja lyöntejä. Tuntui että se oli joka puolella, ehti joka palloon ylös kiinni ja lyönnit olivat todella hyviä, hämättyjä ja tarkkoja! Itse kun löin vähänkin liian pehmeän lyönnin verkolle tai liian lyhyen noston takakentälle, niin se tuli alas kyllä hyvin nopeasti. Pitää siis itsekin treenata nopeutta, että pysyy tempossa ensi kerralla paremmin mukana ja myös lisää hämättyjä lyöntejä pitää opetella :)

      Poista
  4. Hahaa, ensimmäistä päivää Suomen ykköstyttönä :) Miltä nyt tuntuu?

    Toisaalta varmaan rankkaa, kun vähän väliä joutuu käymään päivittämässä
    parasta ranking-sijoitusta ;)

    Tanskan turnaus oli varmasti iso elämys! Maailman huippujen peli on kyllä hienoa katsella.

    Ei vielä intoilla liikaa Rion suhteen, koska matka on pitkä, mutta toistaiseksihan kaikki
    on mennyt erinomaisesti! Eikö nyt ole koossa jo viisi yli 2000 pisteen turnausta?

    Jos seuraavaan kisaan on jonkin aikaa, niin ei muuta kuin hyvää "lomaa" sinulle,
    hämättyjä lyöntejä opetellessa ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no hyvältähän se toki tuntuu :) Mutta tosiaan ei tässä nyt vielä liikaa voi oikein alkaa intoilemaan, kun vasta puolivälissä ollaan tätä karsintajaksoa ja tilanteet muuttuvat niin kovin nopeasti. Yli 2000 pisteen kisoja on kyllä tosiaankin jo viisi, mikä on mahtavaa ja enää viisi siis uupuu!

      Kiitos, lauantaina on vielä puristettava yksi liigapeli ja sen jälkeen saan pienen hetken "lomailla" :)

      Poista