sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kun elämä on vuoristorata

Moi!

Kirjoitan ja pyyhin kaiken. Kirjoitan uudelleen ja pyyhin taas kaiken. Tästä ei tule yhtään mitään, mutta nyt on kirjoitettava silti. Tästä tulee aivomyrsky, teksti ilman päätä tai häntää. Mutta antaa tulla, sillä ainakin se on sitten rehellinen.

Elämäni on yhtä vuoristorataa. Onneksi olen aina tykännyt vuoristoradoista suunnattomasti, joten olen tällä hetkellä aika onnellisessa asemassa. Toisaalta mietin, että ehkä välillä olisi kivaa hypätä pois kyydistä ja rauhoittua hetki.

Toisin sanoen on aivan mahtavaa saada pelata näin paljon! On älyttömän kivaa reissata, kisata, tavata ihmisiä, mennä ja tulla. On kihelmöivän jännittävän ihanan upeaa valmistautua peleihin, miettiä taktiikoita, suunnitella kisoja ja unelmoida jatkuvasti pääsystä Olympialaisiin. On todella mielenkiintoista olla koko ajan reissussa, muutama päivä aina välillä kotona ja sitten mennä taas.

Kuva: René Lagerwaard Fotografie:n Facebook-sivulta
Muutama viikko sitten pelasin elämäni parasta peliä toisella puolella maapalloa Guatemalassa ja Mexicossa. Nousin myös ensimmäistä kertaa sadan joukkoon maailmanlistalla ja jos pelaajat Rion olympialaisiin valittaisiin tämän hetkisen olympiarankingin perusteella, olisin mukana. Kaikki siis sujuu oikein mukavasti.

Mutta kuten sanoin, tämä on vuoristorata. Ja vuoristoradathan olisivat aivan älyttömän tylsiä ilman alamäkiä.

Kävin viime viikolla Hollannissa Dutch Open GP-kisassa, hävisin ensimmäisellä kierroksella ja petyin. Pää ei ollut ollenkaan mukana, enkä saanut itsestäni mitään irti. Petyin myös viime sunnuntain joukkuepelissä, joka meni sekin aivan penkin alle. Asiaa ei helpottanut se, että junaraiteilla oli tapahtunut onnettomuus, jouduin odottelemaan puolitoista tuntia korvaavaa bussia ulkona ja saavuin hallille lopulta kylmissäni 20min ennen pelin alkua.

Kuva: Mark Phelan / Badminton Europe
Pettymykset ärsyttävät ja latistavat tottakai, mutta toisaalta niihin ei oikein ehdi jäädä jumiin tämän vuoristoradan keskellä. Epäonninen joukkuepelireissu oli viime sunnuntaina, pelasin Hollannissa keskiviikkona, vaihdoin lentoni ja palasin kotiin jo torstaina ja nyt olen kolme päivää treenannut täällä valmistautuen tiistaina alkavaan Denmark Open -kisaan. Tahti on siis kova.

Lentokenttäselfiestäkin tuli vahingossa yhteiskuva jonkun bisnesmiehen kanssa
Olin todella pettynyt itseeni ja peliini Hollannissa, mutta oli todella tärkeää jatkaa eteenpäin. Vihasin elämää torstaiaamuna, kun pakotin itseni treenaamaan Hollannissa ennen kotiin lähtöä. Vihasin elämää vähän vähemmän perjantaiaamun treeneissä täällä Tanskassa. Vihasin elämää enää ihan pikkuisen eilen aamutreeneissä. Tänään aamutreeneissä elämä oli taas kivaa ja sulkapallo paras asia ikinä. On vaan tehtävä kovasti duunia ja kyllä se siitä. Ei se taaskaan helppoa ollut, mutta nyt tiedän nousseeni kuopasta ja olevani valmis pelaamaan taas tiistaina.

Ja niin, tiistaina tosiaan alkaa Denmark Open. Se on Super Series Premium -tason kisa, eli korkein mahdollinen taso heti Olympia- ja MM-kisojen jälkeen. Mukana ovat kaikki maailman parhaat pelaajat, kaikki idolini. Minä en siis vielä ole ihan Super Series -tason pelaaja, mutta koska kyseessä on kotikisa täällä Odensessa, niin tottakai ilmoittauduin mukaan. Olen tietysti karsinnassa, mutta ihan vain pääseminen sinne kentälle on jotain aivan mieletöntä. Näitä isoja kisoja haluan pelata tulevaisuudessa paljon, niin siistiä se on!

Kuva: René Lagerwaard Fotografie:n Facebook-sivulta
Otteluni on siis tiistaiaamuna klo 9 (Suomen aikaa klo 10) ja vastassa on tuttuakin tutumpi treenivastus täältä, Tanskan Camilla Martens. Treeneissä ollaan pelattu monen monta kertaa toisiamme vastaan ja voitetaan aikalailla vuorotellen. Kisatilanne on tottakai aina täysin eri, joten jännä nähdä, miten tiistaina sitten käy.

Entä mitäs sitten Denmark Openin jälkeen? Näyttäisi siltä, että härdelli hellittää hetkeksi. Seuraavaan kisaan on näillä näkymin lähes kuukausi aikaa, mikä on varmasti oikein hyvä asia jaksamiseni kannalta. Ajattelin myös pistäytyä kotona Suomessa joku viikko mahdollisimman pian halimassa rakkaitani ja rauhoittumassa. Sen jälkeen onkin sitten vuorossa seuraava, jouluun saakka kestävä kierros vuoristorataa.

Nyt pyydän anteeksi tätä sekavuutta ja toivotan hyvää yötä. :)

xxx
Airi

Ps. Seuratkaa Denmark Openia, se on sulkapalloa parhaimmillaan!
Pps. Rakensin eilen suurensuuren Viktor Axelsenin ja sitten me tuuletettiin yhdessä!

#StrivingForPerfection

12 kommenttia:

 1. Oot super! Tsemppiä, voimia ja onnistuneita pelejä sulle :)

  VastaaPoista
 2. Yeah cool ;-) Aina ei voi voittaa ja välillä tekis mieli vaihtaa sulkapallomailat sählymailaan - niin se vaan menee. Mut Isosti Tsemppiä Kotikisoihin nytten ;-!!! Ja iso kiitos hauskasta jutusta ;-) Ei aina voi ja tarvi olla niin päätä-tai-häntää kaikissa jutuissa - kun ei niin koko elemässäkään välillä tunnu olevan... heh ehh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah no niinhän se tosiaankin menee! Kiitos kiitos :) Ja kiitos itsellesi lukemisesta ja kommentista!

   Poista
 3. Tsemppiä, ja kiitos jutusta :)

  VastaaPoista
 4. Haha, huikea tuuletuskuva :D. Toivottavasti pääset tuulettamaan samaan tapaan myös itse kisassa! Tsemppiä peleihin! Mahtavaa, että pääset osallistumaan Super Series kisoihin! Toivotaan, että pääset telkkarikentälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo yllättäen piti taas pelleillä vähän, mutta ainakin saatiin kavereiden kanssa hyvät naurut tosta kuvasta :D Jep, sitä toivotaan! Kiitos! Kenttä on huomenna numero 2 eli ei taida olla tv-kenttä, mutta en ole aivan varma...

   Poista
 5. Lämpimät onnittelut äskeisestä voitosta !! Huhhuh, meni kyllä vähän liian jännäksi ...
  LiveStream oli nyt juuri oikealta kentältä :) Eikä ollut mikä tahansa, vaan tosi laadukas kuva,
  monta kameraa, englanninkielinen selostus ... :)
  Taidat nyt olla pääkaaviossa, eikö niin. Tsemppiä tuleviin matseihin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Huh että oli kyllä jännä ja tärisen melkein vieläkin :D Oi siistiä, enpä tiennytkään olleeni live-kuvassa... Jeps, huomenna yksi iso unelma toteutuu kun pääsen pelaamaan Super Series Premium -kisan pääkisassa! Ihan mahtavaa :) Kiitos kannustuksesta taas kerran :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista