sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Back from Wales, next up Ireland

English version below...

Moi!

Walesistä kotiuduttu, pitkät yöunet nukuttu ja pari treeniäkin jo tehty. Walesin kisa ei tuottanut ihan sitä toivottua tulosta, mutta mun on pakko sanoa rehellisesti, että vastustaja oli kova. Tanskan Anna Thea Madsen oli tällä viikolla älyttömän hyvä, niin hirveän nopea, paine lyönneissä oli huippu ja montaa virhettä ei kyllä mua vastaan tehnyt. Ekassa erässä vielä melkein pysyin mukana, mutta tokassa en. Hävisin 21-15 ja 21-9, ei kaunis tulos ollenkaan. Sanoin heti matsini jälkeen, että toi tyttö muuten voittaa tän koko kisan, se on ihan liekeissä! Ja niinhän se voittikin. Ja mä puolestani haluan tulla yhtä nopeaksi ja hyväksi!

Cardiff at night was so pretty and I was so in love
On muuten tavallaan hauskaa, miten jääräpää osaan välillä olla. Tämänkin tappion otin toki ihan rauhassa, pohdin valmentajan kanssa mikä oli hyvää ja mikä ei, ymmärsin ja hyväksyin kehityksen kohteet pelissäni ja olen asian kanssa ihan okei. Se nyt vaan on näin, ei siinä kiukuttelu auta. Eikä mua suututa, lähinnä motivoi tulla paremmaksi ja työstää niitä kehityksen kohteita. Mutta silti mun oli pakko mennä ja juosta aivot pihalle. Onneksi hallissa oli punttisali ja juoksumatto. 50 minuuttia täysillä (ehdin 11km) ja johan helpotti. Ja oliko mitään järkeä? EI. :D

Mun kisat Walesissä loppui siis harmillisen lyhyeen, mutta onneksi Cardiff oli super kiva kaupunki ja oli ihanaa kävellä siellä jouluvalojen värittämillä kaduilla ja ihastella joulumarkkinoita ja muuta kivaa. Jos aikaisin häviämisestä pitää väkisin jotakin positiivista keksiä, niin se on kyllä juurikin se, että sitten on aikaa nähdä muutakin kuin halli ja hotelli. Toisaalta mikään ei korvaa sitä ärsytyksen määrää, kun on ulkona kisasta ja on pakko järjestää treenit itselleen, koska valmentaja käskee... Kiltisti kuitenkin tehtiin kaverini kanssa parin tunnin aamutreeni perjantaina ennen kaupungille suuntaamista. Näin jälkikäteen ajateltuna olen todella ylpeä ja iloinen, että treenit tuli tehtyä!
Travelling is so much more fun when you have someone to laugh with :)
Nyt olen siis taas Tanskassa reissattuani eilen koko pitkän päivän. Ja eipä tässä taas montaa päivää ehdi välissä olemaan, kun keskiviikkona suuntaan jo kohti Irlantia. Nyt on siis otettava näistä päivistä kaikki irti! Valmentajani mielestä se tarkoittaa 6 tuntia treeniä päivässä, mä taas haluaisin nukkua pitkään, katsella leffoja, syödä hyvin ja nauttia. Mä luulen, että mun valmentaja on vähän hullu ja mä olen vähän mukavuuden haluinen, mutta jos se potkii mua kovasti ja mä pistän vähän vastaan, niin me päästään varmaan hyvään kompromissiin.

Myönnän, että reissuväsymys alkaa taas pikkuhiljaa painaa, mutta onneksi intoakin vielä riittää. Tuntuu vain välillä, ettei tekisi mieli väsyttää itseään yhtään lisää treenaamalla kovaa, mutta toisaalta tiedän miten tärkeää se kova duuni on. Ensin tehdään hommia räkä poskella, sitten kevennetään ja sitten loistetaan kisoissa. Niin se menee ja tiedän pystyväni siihen, kunhan motivoin itseäni ja annan valmentajan potkia minua eteenpäin. Jos mä uskoin joulupukkiin monta vuotta, niin miksen uskoisi itseeni muutamaa sekunttia?

Joten nyt unille ja huomenna intoa täynnä aamutreeneihin! Pari päivää on painettava kiltisti töitä ja sitten pääsee taas nauttimaan siitä kivasta osuudesta ja poimimaan työn hedelmiä - eli siis kisaamaan. 

Kirjoittelen pian taas lisää, moimoi!

Hello!

I'm back home from Cardiff. Unfortunately the tournament in Wales didn't go as I was hoping for but I must honestly admit that my opponent played very well. Anna Thea Madsen played amazingly well this week, she was so fast and didn't make many mistakes. In the first set I could almost keep up with her but in the second set I couldn't do much anymore. Losing 21-15, 21-9 is not a beautiful result. After my match I told my coach that I think Anna Thea is gonna win the whole tournament, she's on fire. And she did win. And I didn't win but I got more motivation to be as fast and good as she is!

It's kind of funny how stubborn I sometimes am. I was of course okay with losing, I analyzed my game with my coach, discussed the good and the bad in my game, understood and accepted the fact that I need to improve those things and I'm totally fine with that. It is what it is and whining doesn't really help. And of course I'm fine, I'm mostly just motivated to work on those things I need to improve. But still I had to go and run until I was DONE. 50 minutes on a treadmill made me feel better. And was it smart? For sure not. :D 

Fireworks in Cardiff!

Luckily Cardiff was a very nice city and I really enjoyed walking around in the city under the Christmas lights and visiting the Christmas markets. Of course it sucks to lose, especially when your coach strictly tells you to make sure you arrange training for those days you're not playing anymore... But no afterwards I'm happy I did a good training session on Friday morning before heading to the city.

Now I'm back in DK after a long day of travelling yesterday. And actually I only have a couple of days at home again before heading to Ireland on Wednesday morning. So that means I have to make the most of these days that I have now! My coach thinks it means training 6 hours a day whereas I would prefer sleeping long, watching movies, eating well and relaxing. I think my coach is a bit crazy and I'm a bit too self-indulgent, but I guess that if he's pushing me a lot and I try to fight back a little bit, we will find a good compromise.

I admit that I'm starting to feel all the travelling in my body but at the same time and super excited to play more tournaments. I just sometimes feel like I don't want to make myself even more tired by practicing a lot but on the other hand I know how important it is to work hard. First you work like crazy, then you take it easy and then you shine on the court. That's how it goes and I know I can do it. If I was able to believe in Santa Claus for many years, why couldn't I believe in myself for a few seconds?

So now I'm off to bed and tomorrow I will do my best in the morning training! Two days of hard work and then I can enjoy the best part of all this again - and that is playing tournaments.

I'll write more soon, byebye!

xxx
Airi

4 kommenttia:

 1. Cardiffissa näyttää hienolta!

  Tosiaan huono tuuri, kun turnausvoittaja oli vastassa heti avauskierroksella.
  Hyvällä asenteella olet kuitenkin menossa eteenpäin!

  Tällä viikolla ilmeisesti Ari Mikkelä - Mika Chapman (?miesten sarjaa?)
  Toivotaan, että matsit sujuvat; pidetään peukkuja täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Cardiff oli kyllä kiva!

   Heheh :D kiitti!

   Poista
 2. Hyvää Airin nimpparipäivää ;-DDD Meidän almanaakassa on Airi ja Barbara tännään ;-DDD Ohjelmassa pikkasen sulista ja vähän venyttelyy. Tsemiä treeneihin ja kisoihin ;-DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Mulla oli ohjelmassa lähinnä matkustusta, mutta ihan kiva päivä oli silti :D Kiitti kiitti!

   Poista