torstai 12. marraskuuta 2015

My little happy bubble

English version below...

Moi!

Seuraavaan kisaan on enää viikko ja sitä ennen on vielä ohjelmassa liigapeli. Valmistautuminen on sujunut juuri niinkuin halusinkin, ja odotan tulevia kisoja niin kovin innolla. Olen painanut kovasti ja tunnollisesti hommia nämä pari viime viikkoa - toisin sanoen treenannut hyvällä asenteella, syönyt säännöllisesti ja fiksusti sekä nukkunut ja levännyt hyvin. Lisäksi olen iloinen siitä, miten hyvin olen saanut hoidettua kaikki muutkin tärkeät asiat, ja nyt pitäisi olla suurin piirtein kaikki valmistelut kunnossa seuraavan neljän viikon kisarumbaan. Toisin sanoen olen siis elänyt taas vaihteeksi kuplassa.

Kun puhun eläväni kuplassa, tarkoitan sitä tunnetta, kun elämä pyörii suurin piirtein akselilla treenit-ruokaa-lepo-treenit-unta. Tähän kuvioon kuuluu tietysti myös kisareissujärjestelyjen hoitaminen itse, mentaalipuolen treenien ja "kotiläksyjen" tekeminen, yleistä asioiden hoitamista, kropan huoltamista ja sen sellaista. Kaikki siis pyörii sulkapallon ympärillä todella tiukasti. On vain se pieni kupla, jossa olen minä ja urheilu.

Mun on hyvä olla tällaisessa tilassa. Treenit ja pelit sujuu, opin älyttömästi koko ajan ja on helppoa olla motivoitunut, kun kaikki tuntuu menevän eteenpäin. Onnellisuuden kuplaksihan tätä siis voisi kutsua kohdallani. On helpottavaa tietää olevansa hyvässä kunnossa ja valmis kisaputkeen, ja että kaikki on suunniteltu hyvin seuraavaksi neljäksi viikoksi. Valmentajan ja mentaalivalmentajan kanssa tehty suunnitelma on valmiina paperilla ja tiedän milloin treenata ja milloin levätä. Lennot, hotellit ja junat on buukattu ja kaikki on valmiina. Ei muuta kuin antaa palaa!

Urheilijan elämä, etenkin näin olympiakarsinta-aikana, on tavallaan aika rajoittavaa. Miettikää nyt vaikka tuota kuplaani, jota juuri kuvailin! Kun aamutreenit alkavat klo 7.30, ei siinä hirveästi riehuta ympäriinsä myöhään iltaisin. Tai ei kyllä paljon muulloinkaan, kun ne treenit nyt sattuvat olemaan melko raskaita ja väsyttäviä. Omalla kohdallani kukaan ei hoida puolestani yhtäkään kisamatkajärjestelyä, sponssikuvioita tai muitakaan asioita, joten kaikesta on siis huolehdittava yksin - ja se kaikki vie yllättävän paljon aikaa! Mulle on sanottu monesti, että uhraan tosi paljon olympiaunelmani eteen ja niin kai mä tavallaan teenkin.

Vaikka tykkään siitä tunteesta, kun keskityn urheiluun täysillä ja kehityn vauhdilla, en kuitenkaan jaksa sitä koko aikaa. Onneksi minulla on kavereita, jotka tökkivät kuplaani säännöllisesti ja vievät ajatukseni muualle. Olen kyllä valmis uhraamaan paljon, mutta en ole valmis luopumaan kaikesta hauskasta. Välillä on hyvä juoda sivistyneesti lasi viiniä, syödä suklaata iltapalaksi, valvoa vähän liian myöhään nauraen kavereiden kanssa maha kippurassa, nukkua viikonloppuisin liian myöhään, vaihtaa tekniikkatreeni hauskoihin puolen kentän pikkupeleihin ja nauraa paljon, kokata ja syödä yhdessä kavereiden kanssa...
This is what I try to do a lot, chilling!
Kai tässä kaikessa on kyse siitä kuuluisasta balanssista. Tällä hetkellä tunnen olevani hyvällä polulla. Odotan huomisia treenejä - ja odotan sitä, ettei lauantaina tarvitse treenata ja saan laiskotella nukkuen liian pitkään. Odotan ensi viikon kisoja - ja odotan lauantain brunssia kavereiden kanssa, jotta saan hetkeksi unohtaa kisat täysin ja vain olla.

Tämän pohdinnan loppuun haluan esitellä uuden rakkauteni. Edellisen kanssa meidän suhde kesti monta vuotta, joten tunsin että oli aika vaihtaa jo uuteen. Joten tässä, katsokaahan miten komea:

Let me introduce you my new love. I was together with the previous one for so many years that I felt like I need a new one. So here we go, look how handsome he is:


...niinpä, mitäpä muutakaan rakastaisin tässä kuplassani kuin uutta mailaa...
...yeah well, what else could I love in this bubble than a new racket...

Hey!

Only one week to go before my next tournament and I also have a league match before that. Preparations for the coming tournaments have gone just like I was hoping for and I'm very much looking forward to play. I've been working hard for these last two weeks - in other words training well, eating well and resting well. Besides, I'm very happy about how I've managed to take care of everything else important as well, and now I should have more or less everything ready for the next four weeks full of tournaments. In other words I've been living in a bubble once again.

When I say I'm living in a bubble, I mean the feeling when my life is pretty much all about training-eating-resting-training-sleeping. An important part of this is of course also arranging my trips and tournaments myself, doing mental training and the "home work" from my mental coach, taking care of basic things in life, taking care of my body and so on. So my life is all about badminton. Just a little bubble with me and sports inside.

I feel good living like this. Trainings are going well, I'm learning a lot all the time and it's easy to be motivated when I feel like I'm developing continually. I guess I could call this a bubble of happiness. It's nice to know that I'm in a good shape and ready for the tournaments, and that everything is planned for the next four weeks. The plan made together with my coach and my mental coach is written down on a paper and I know exactly when to practice and when to rest. Flights, hotels and trains are booked and everything is ready. So I can just go for it!

The life as an athlete, especially during this Olympic qualification, is kind of limited. Just think about the bubble I just described above! When you're training at 7.30 in the morning you can't really mess around late in the evenings. Or actually you don't feel like messing around at any time as the training is so hard and tiring. In my case there is no one to fix the flights and trips for me, no one to take care of my sponsorships or other things so I have to do everything myself - and it takes a lot of time! Many people have told me that I'm sacrificing a lot for my Olympic dream and I guess that's kind of true.

Even though I really like the feeling of focusing 100% on training and developing, I still don't feel like doing it all the time. Luckily I have friends to poke and break my bubble every once in a while and help me to think about something totally else. I'm ready to sacrifice a lot but I'm not ready to give up everything funny in life. Sometimes it's good to have a glass of wine, eat chocolate, stay up too late and laugh with friends, sleep too late at the weekends, play fun games and laugh a lot instead of taking every training too seriously, cook and eat together with the friends...

I guess it's all about the balance. At the moment I feel like I'm on the right track. I'm really looking forward to the training tomorrow - and I'm looking forward to Saturday when I don't need to train at all and I can be lazy and sleep too much. I'm looking forward to the tournament next week - and I'm looking forward to a brunch and spending time with my friends so that I can forget everything about the tournament for a while and just relax.

xxx
Airi

7 kommenttia:

 1. Olipa mukava lukea tekstisi tässä muuten niin negatiivisten
  ja karmeidenkin uutisten keskellä. Hienoa, että kaikki sujuu
  tällä hetkellä suunnitelmien mukaan! Kurinalaisuutta taatusti
  tarvitaan, tsemppiä sen(kin) suhteen!

  Ilmeisesti et ole tulossa Suomeen kisaamaan; harmi :( Olisi ollut
  mukava nähdä sinua täällä, mutta on ymmärrettävää, että isommat
  kisat ovat nyt tärkeitä. Minne olet suuntaamassa seuraavaksi?

  Onnittelut uuden rakkauden johdosta! Toivottavasti liitostanne tulee
  onnellinen ja menestyksekäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä taas ikäviä ja karmeita uutisia tosiaan... Mutta kiitos tsempeistä ja kiva että tykkäsit tästä tekstistäni :)

   En ole tulossa Suomeen, kun piti ajatella tällä kertaa juurikin tuota isojen kisojen ja parempien pisteiden mahdollisuutta... Mutta ensi vuonna on onneksi SM-kisat ja Finnish Open Suomessa! Aloitan nyt muutaman viikon kisaputken, joka starttaa ensi viikolla Skotlannista, sitten on vuorossa Wales ja Irlanti sekä mahdollisesti vielä Turkkikin ennen joulua. Tähän päälle muutama liigapelikin vielä eli eiköhän taas pääse pelaamaan tarpeeksi! :D

   Hahah, kiitos! Taipaleemme on alkanut erittäin onnellisissa merkeissä :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Nomut sitte ens vuonna nähdään sut SM-kisoissa ja Finnish Openissa ainaskin ;-) Siiheksi, niin oohan vähän varovainen siellä mualimalla, kun ei niillä oo samanlainen ajatusmaailma niinku meillä siel kaikkialla. Muistelinny vähän vaan sitä sun yhtäki reissuu joo... Pelinlukuu ja pelionnee ja kaikkea hyvää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensi vuoden puolella kisaan sitten Suomessakin! Täytyy olla juu vähän varovainen, ei tiedä mitä kaikkea voi tapahtua... Mutta onneksi on suht turvallista kun pysyttelee hotelli-halli-akselilla :) Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Hienoa, iso voitto heti alkajaisiksi, onnittelut!! Pisteitä taisi ropista mukavasti jo tästä
  ensimmäisestä voitosta.
  Suhteenne selvästikin kukoistaa :)

  Tällä kertaa en löytänyt LiveStreamia, mutta numeroista päätellen jouduit nytkin
  tekemään ihan kunnolla töitä. Tsemppiä jatkoon !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitti kiitti! Oli tosi hyvä ja tärkeä voitto, pisteitten takia tottakai mutta ennen kaikkea taas hyvä päänahka ja lisää itseluottamusta :) Mutta täytyy kyllä myöntää, että mun uusi suhde ei ole vielä niin vakaalla pohjalla, joten jouduin menemään periaattella "vanhassa vara parempi" :D

   Töitä jouduin tosiaankin tekemään, mutta sehän on vaan kivaa kun saa antaa kaikkensa! Kiitos tsempeistä :)

   Poista