sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Q&A

Moi!

EM-kisoista ja Rio-unelman kariutumisesta on nyt kaksi viikkoa. Kaksi lyhyen pitkää viikkoa, joiden aikana olen halunnut monesti kirjoittaa blogiin, mutta jättänyt silti kirjoittamatta. Kirjoittaminen on mulle todella terapeuttista ja nautin siitä, mutta toisaalta haluaisin postailla enimmäkseen sellaisia kivoja juttuja. Siksi en ole halunnut kirjoitella niitä surullisempia pohdintoja, kuten miksi mulle kävi näin, miksi urheilu on välillä niin raakaa ja mitä mä nyt teen.

Jollain tapaa haluaisin kuitenkin avata sitä, missä mennään. Multa on kyselty kaikenlaisia kysymyksiä viime aikoina, joten yritän nyt vastailla niihin. Moni nimittäin kysyy samoja asioita. Lisääkin saa toki kysellä kommenttiboksissa, jos joku asia vielä mietityttää!

Aiotko yrittää seuraaviin olympialaisiin Tokioon 2020? Tai siis aiot varmaankin tottakai!

- Rehellisesti sanottuna en todellakaan tiedä. Niihin on neljä vuotta, olen juuri tippunut kovaa ja korkealta Rio-unelmani kanssa, en tiedä onko mulla taloudellisesti resursseja, enkä tiedä jaksanko ja uskallanko käydä uudelleen läpi sitä hillitöntä myllyä, joka vaatii niin paljon työtä ja uhrauksia, että sitä on mahdotonta edes tajuta.

"Minusta reilu peli olisi se, että toukokuussa järjestettäisiin Suomen naisten "olympialaisottelu" - voittaja sitten sinne Rioon!"

- Haha, pakko sanoa, että onneksi ei ole näin! Perun finaali Nannaa vastaan oli jo ihan tarpeeksi painetta. Meillehän on ollut alusta asti selvää, että se joka on ylempänä rankingissa, saa paikan. Paitsi jos se alempana oleva on EM-mitaleilla. Tämä on sääntö liiton puolelta ja mielestäni todellakin reilu sääntö.

Ennen EM-kisojahan meillä oli hyvinkin samanlaiset tulokset, mutta minä johdin hieman. Olin sitten melko epäonnekas EM-arvan kanssa. Hävisin kolmessa erässä Anna Thealla ja hän voitti seuraavat matsit suoraan kahdessa erässä ja ylsi mitaleille saakka. Vaikka Nannalla oli huomattavasti kivempi arpa, ei se silti tarkoita, että hän pääsi nyt Rioon "tsägällä". Kovaa työtähän Nannakin on tehnyt ja ansaitsee sen olympiapaikan siinä missä minäkin olisin sen ansainnut. Mun kannalta on todella ikävää ja surullista, että kävi näin, mutta en voi alkaa väittämään, että tässä tapahtui nyt joku vääryys. Pelin henki ja säännöt on olleet selvät alusta asti, ja kun tasoero meidän välillä ei ole suuri suuntaan eikä toiseen, niin näin siinä sitten voi käydä. Mun kannalta tosin on harmillista se, että paperilla olen nyt selkeästi se kakkonen - vain yhden kisan takia. Se vaikeuttaa mun tilannetta aika paljon, mutten voi sille oikein mitään.

Oletko henkisesti tosi hajalla?

- Olen ja en ole. EM-kisojen jälkeisinä päivinä olin kyllä, mikä on varmaan aika ymmärrettävää. Muhun sattui niin paljon henkisesti, että oli todella huono olla, enkä saanut nukuttua kuin pari tuntia joka yö. Se oli pelottavaa. Joku pieni aurinko on kuitenkin paistanut koko ajan mielessä ja olen nauttinut aidosti monesta asiasta, myös sulkapallon pelaamisesta.

Mitä sä tällä hetkellä oikein teet?

- Pidin EM-kisojen jälkeen reilun viikon "loman". Toisin sanoen tein mitä huvittaa ja yritin saada rentouduttua. Mä esimerkiksi katsoin leffan keskellä yötä ihan vain siksi, että kerrankin voin. Söin myös herkkuja samasta syystä. Ja harrastin kaikenlaista kivaa liikuntaa. Niin ja tietysti vietin aikaa perheen ja kavereiden kanssa. Niin pieniä ja hölmöjä asioita, mutta yleensä en niihin pysty. Tavallisestihan mulla on kisat viimeistään ylihuomenna ja jos ei ole, niin aamutreeni starttaa klo 8.00 ja siitä ei tingitä.

Tällä viikolla aloitin pk-kauden ja kovat treenit (hirveä jumi nyt kropassa en kestä!!) ja näin myöskin kavereita. En siis tee mitään erityistä, mutta tarviiko mun just nyt? Eikö ole ihan okei chillata edes hetki, kun on tällainen vuosi takana?

I played frisbee golf for the first time and it was so much fun!
That day it was perfect weather, perfect picnic and the most perfect friend!
Milloin aiot palata takaisin Tanskaan ja alkaa taas treenata?

- En tiedä milloin aion palata Tanskaan, mutta Suomessa olo ei tarkoita sitä, ettenkö treenaisi. Juuri nyt musta tuntuu, että tarvitsen aikaa perheeni ja kavereideni kanssa. Saan myös treenattua täällä ihan hyvin.

Mikä on seuraava kisa?

- En tiedä. Riippuu resursseista.

Mitkä on sun tavoitteet nyt?

- Jos tietäisin tosi selkeästi, niin olisi ehkä helpompaa pakottaa itsensä juoksemaan intervalleja yksin tuolla metsäpoluilla. Toisaalta on ehkä ihan hyväkin vain olla hetki ja antaa niiden unelmien ja tavoitteiden muodostua rauhassa.

Haitko opiskelemaan?

- En hakenut. Mulla ei yksinkertaisesti riittäneet voimat siihen hakuprosessihärdelliin, puhumattakaan pääsykokeisiin lukemisesta. Tässä olympiakarsinnassa oli ihan tarpeeksi tekemistä. Joitain opiskelusuunnitelmia mulla kuitenkin on. :)

Miten sulla oli varaa kiertää niin paljon kisoja olympiavuonna? Mikä oli sun kokonaisbudjetti?

- Olen kirjoittanut raha-asioista aiemmin postauksen, jonka voit lukea TÄÄLTÄ. Mun mielestä nämä ovat melko henkilökohtaisia kysymyksiä, joihin en välttämättä koe tarvetta vastata.

Aiotko asua edelleen Tanskassa?

- Kyllä aion. Mun on siellä hyvä olla, on paikka liigajoukkueessa ja kaikki varmasti huomaavat, että kehityn siellä kovaa vauhtia.

Tässäpä näitä, mitä nyt äkkiseltään tuli mieleen. En tiedä, mitä muuta haluatte tietää, mutta kyselkää ihmeessä, jos jotain jäi kertomatta. :)

xxx
Airi

It was the 1st of May, the day we Finns really like to celebrate
Summer is here and Finland is so beautiful!

Hello!
It's two weeks since the European Championships and since my Rio-dream came crashing down. Two short but long weeks, that I've spent without writing anything here on my blog. There has been days that I've really wanted to write something since I love writing and it's sort of therapeutic for me. But on the other hand it's much more fun to write about happy things and I just didn't want to write about my not-so-happy thoughts, like why did this happen to me, why is sports sometimes so harsh and what am I gonna do now.

However, I would like to tell you how I'm doing at the moment. I've been asked all kind of questions lately so I will try to answer those now. Many people are actually asking the same things. You can of course ask more if there's something, just write in the comment box (=lisää kommenttisi) below!

Are you going to try to qualify for the next Olympics in Tokyo 2020? Or I mean, of course you are, right?

- To be honest, I have no idea. It's four years until the next Olympics, my Rio-dream has just come crashing down, I have no idea if I will be able to manage it financially and I don't know if I'm brave enough and strong enough to go through the same roller coaster once again. It takes so much hard work and so many sacrifices that it's hard to even understand.

"In my opinion it would be fair to arrange an "Olympic match" between the two Finnish girls and the winner would be the one going to Rio!"

- Haha, I have to say that I'm very happy that it's not like that! The final in Peru against Nanna was enough pressure. We both have known right from the start that the one who's higher in the ranking gets the spot. Unless the one who's lower wins a medal at the Europeans. That's the rule our badminton federation has set and I think it's a very good rule.

 Before the European Championships our results were pretty much identical but I was leading a little bit. I was quite unlucky with the draw at the Europeans. I lost in three sets to Anna Thea who then beat her next opponents in straight two sets and got a medal. Although Nanna had a much nicer draw, it still doesn't mean she made it to Rio because she was lucky. She's been working hard as well and deserves the spot in the Olympics just as much as I do. It's a pity for me that I didn't make it but I can't say that it was somehow unfair. I know how this game works and I know the rules, and when there are two girls who have pretty much the same level, then this can happen. It's not an easy situation for me to be in right now since on a paper it looks like I'm clearly the number two - only because of one tournament - but there's nothing I can do about it right now.

Are you mentally totally broken?

- Well, yes and no. I was very broken the first couple of days after the Europeans, which is probably understandable. I felt so much mental pain that I felt physically sick and I couldn't sleep more than a couple of hours every night. That was scary. However, there's been a little sun shining inside my head the whole time and I've been truly able to enjoy life, also badminton.

What are you doing now?

- After the Europeans I took a week off. In other words I did what I felt like doing and tried to relax. I for example watched a movie in the middle of a night just because for once I can. I also ate junk food for the same reason. And did some different kinds of sports. And of course I also spent time with my loved ones. Those are small and silly things but usually I can't do them. Usually I have a tournament coming in two days and if not, then I need to get up early and be 100% ready for a hard practice at 8am.

This week I started practicing hard again (my body is so stiff now!!) and spent some time with my friends. So I'm not doing anything special but why should I? Isn't it just okay to take it easy for a little while after a crazy year like this?
Road tripping with my brother! :))
When are you going back to Denmark so that you can start training again?

- I don't know when I'm going back to DK but being in Finland doesn't mean that I'm not training. Right now I feel like I really need some time with my family and friends. I can also practice well here, it's not a problem.

What's your next tournament?

- I don't know. Depends on what I can afford.

What are your biggest goals now?

- If I knew exactly what my next big goals are, it might be easier to force myself to run those intervals alone in the forest. On the other hand it's probably good to just let those dreams and goals grow slowly with time.

Did you apply to some schools now?

- No I didn't. I simply didn't have the energy to go through the process of applying, not to even mention all the studying and preparing for the entrance exams. This whole Olympic qualification was enough work. Some plans for studying I still have. :)

How could you manage this Olympic year financially? How big was your budget?

- I wrote a post about money a while ago and you can read it HERE. In my opinion this is question is quite personal and I don't feel like I want to answer it.

Are you still gonna live in Denmark?

- Yes. I feel good living there, I have a spot in a team in the Danish league and I guess it's easy to see that I'm developing a lot as a player there.

Well, here are some questions and answers. I don't know what else you would like to know but feel free to ask if there's something important I forgot to tell. :)

xxx
Airi

10 kommenttia:

 1. You are single or taken? You have a man? You want a relationship?

  VastaaPoista
 2. What's his name? Or is it kind a private information? :)

  VastaaPoista
 3. Olipas tuo herra Anonyymi kovin utelias ... :)

  Olen tosi pahoillani puolestasi, kun pitkään tavoiteltu unelma
  ei sitten toteutunutkaan. Koko vuosi oli huimaa kehitystä, ja lähes
  loppuun asti näytti niin hyvältä ...
  Toivotaan, että treeni- ja peli-ilo taas löytyy, ja näemme sinua turnauksissa
  vielä pitkään. Kulunut vuosi oli todella lupauksia herättävä! Emmekä me uskolliset fanit mihinkään katoa, vaikka suunta vuoristoradassa olisikin välillä väärä.

  Chillailu tässä tilanteessa on täysin ok; sanoisin, että jopa suositeltavaa :)

  Toivotaan myös, että taloudelliset asiat järjestyisivät. Onko siitä TeamUp:ista ollut hyötyä sponsorien suhteen? Mielelläni ostaisin vaikka parit lapaset lisää, mutta sillä ei vielä kovin pitkälle pääse ...

  Mukavaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no mutta tottakaihan henkilökohtaiset asiat kiinnostaa!

   Treeni- ja peli-ilo on onneksi tallella, huoli taloudellisesta puolesta vain painaa, mutta kaikki kyllä varmasti järjestyy. :) Mahtavaa tietää, että teitä tukijoita löytyy kaikesta huolimatta!

   TeamUp:ista ei ole ollut niin paljon hyötyä kuin olisin toivonut, mutta nämä sponsoriasiathan eivät muutenkaan Suomessa kovin helppoja ole... Lapasia teen toki mielelläni lisää! :)

   Kivaa kesää sinulle myös!

   Poista
 4. Interesting blog! Here is the best ruokapaikka Tampere. Visit it sometimes! :)

  VastaaPoista